Prepperpodden #13 – SHTF & BOB & EDC & Urvaken & TEOTWAWKI

En tripp till Mälardalen resulterade inte bara i ett väldigt kul avsnitt, utan även många idéer inför senare avsnitt, och massa trevligt häng och god mat med ingen mindre än vännen Urvaken. I det här avsnittet får ni höra vår genomgång av gamla och nya prepper-relaterade förkortningar och uttryck.

Liked it? Take a second to support Prepperpodden on Patreon!

2 kommentarer tillPrepperpodden #13 – SHTF & BOB & EDC & Urvaken & TEOTWAWKI

 • Erik Zalitis

  Tjena

  Lyssnade på er podd. Riktigt bra och full av nyttig information.

  Ett påpekande angående ert snack om CB/Jakt/Amatörradio (Ham):

  – CB kallas på Svenska privatradio och ligger runt 27 MHz. Det är fritt att sända på utan licens. Däremot får man bara sända där med utrustning som är godkänd för detta band.

  – Jaktbandet är TVÅ band. Ett på 31 MHz och ett på 155 MHz. Samma sak där. Fritt att sända men man måste ha en godkänd radio.

  – PMR 446 MHz. Fritt band. Enbart godkända radios.

  Och sen amatörradio. Amatörradio ger dig rättighet att sända på ett 20-tal utvalda band med början på långvåg och upp till mycket högre frekvenser. Du får sända med vilken typ av radio som helst(men den måste hålla sig inom bandgränserna och effektgränserna), men du måste ha en certifikat. Detta skaffar du genom att gå en kurs (eller plugga själv!) och skriva ett prov.

 • […] sist vill jag tipsa om senaste avsnittet av Prepperpodden där jag är med och pratar om prepperrelaterade förkortningar och uttryck. Ett […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>